Η φιλοσοφία μας

Το σύνολο των δραστηριοτήτων μας πραγματοποιείται με σεβασμό στο περιβάλλον και ευαισθησία προς τον άνθρωπο. Άρρηκτα συνδεδεμένοι με την τοπική κοινωνία αναλαμβάνουμε, με αυξημένη ευαισθησία, ουσιαστικό ρόλο, στηρίζοντας διαχρονικά δράσεις και ενέργειες κοινωνικού, μορφωτικού, ανθρωπιστικού, πολιτιστικού και αθλητικού χαρακτήρα.


Οι άνθρωποί μας

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της εκπαίδευσης και του υψηλού επιπέδου ειδίκευσης, εφαρμόζουμε συνεχή προγράμματα εκπαίδευσης, προσαρμοσμένα στο γνωστικό αντικείμενο κάθε κλάδου. Παράλληλα, στην προσπάθειά μας να προωθήσουμε την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων μας, έχουμε εξασφαλίσει, για το σύνολο αυτών, πρόγραμμα Ιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας.

Κοινωνία

Επί σειρά ετών στηρίζουμε τη δράση του Συλλόγου ΑμεΑ «Αλκυόνη», συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανέγερση των πρότυπων Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Την τελευταία δεκαετία ενισχύουμε σημαντικά το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ναυπακτίας και τις κοινωνικές δομές της Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου. Το 2017 αναλάβαμε πρωτοβουλία, οργανώσαμε και χρηματοδοτήσαμε εξ ολοκλήρου το πρόγραμμα «Μαθαίνω την πόλη μου παίζοντας» που υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπακτίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας-Λευκάδας. Συμβάλλαμε στην παρουσίαση του Προγράμματος «Αναγνώριση, Τεκμηρίωση και Προτάσεις για την Ανάδειξη του Ιστορικού Οικισμού της Ναυπάκτου» με την επωνυμία «εNAF» που εκπόνησε το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Ναυπακτίας και, είχε ως στόχο την ανάπτυξη του διαλόγου για τη βελτίωση της καθημερινότητας και του τρόπου ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Εκπαίδευση / «Διαδρομές Παραγωγής»

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Διαδρομές Παραγωγής», δεκάδες παιδιά, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις μας, με στόχο να γνωρίσουν από κοντά τον τομέα της ελληνικής βιομηχανίας. Το σύνολο των εξόδων μετακίνησής τους καλύπτεται από την Εταιρεία μας, που επιδιώκει να στέκεται τροφοδότης της γνώσης και της σκέψης των μαθητών. Βαρύτητα δίδεται και στις προγραμματισμένες επισκέψεις που πραγματοποιούν φοιτητές και σπουδαστές Πανεπιστημιακών Τμημάτων και Σχολών στις εγκαταστάσεις μας. Γνώση, τεχνολογία, καινοτομία αποτελούν τους θεμελιώδεις άξονες επί των οποίων δομείται ο εποικοδομητικός και αμοιβαία ωφέλιμος διάλογος με την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Αθλητισμός

Δίνοντας προτεραιότητα στον αθλητισμό και τις υγιείς διεξόδους της νέας γενιάς έχουμε στηρίξει τις Ακαδημίες του Ναυπακτιακού Αστέρα, στις οποίες προπονούνται περισσότερα από 100 παιδιά, ενώ διαχρονικά στεκόμαστε στο πλευρό της τοπικής ομάδας μπάσκετ ΠΑΣ Ναυπάκτου. Οι Δρομικοί Αγώνες “Lepanto Run”, αλλά και οι παράλληλοι μαθητικοί, που λαμβάνουν χώρα σε ετήσια βάση στη Ναύπακτο, έχουν από την πρώτη στιγμή την έμπρακτη στήριξή μας. Παράλληλα, με πείσμα, θέληση και διαρκή προσπάθεια, ο δρομέας Χρήστος Παπαδογεώργος, συμμετέχοντας σε απαιτητικές αθλητικές διοργανώσεις, κατακτά ολοένα και υψηλότερες κορυφές, με την Εταιρεία μας να βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του καλύπτοντας τα έξοδα για την ολοκληρωμένη αγωνιστική του προετοιμασία.

Εθελοντισμός

Με στόχο την ενίσχυση της εταιρικής κουλτούρας και την ανάπτυξη ισχυρότερων δεσμών μεταξύ των εργαζομένων μας, παρακινούμε την εθελοντική συμμετοχή τους στις δράσεις που στηρίζουμε ως Εταιρεία. Θεωρούμε πως η βιωματική εμπειρία της συνεισφοράς συμβάλλει στην ανάπτυξη των προσωπικοτήτων και ταυτόχρονα μάς δίνει τη δυνατότητα να αποκομίζουμε οφέλη που συμβάλλουν στην ενίσχυση των ατομικών μας ικανοτήτων. Με ενθουσιασμό στηρίζουμε εθελοντικά δράσεις και δραστηριότητες κοινωνικών δομών, συλλόγων, σωματείων, αλλά και πολιτιστικά δρώμενα, που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπακτίας και της Δωρίδας.

Περιβάλλον

Με ιδιαίτερη ευαισθησία για το περιβάλλον, λειτουργούμε βάσει παγκόσμιων προτύπων, υιοθετώντας πολιτικές στρατηγικής σημασίας. Μεταξύ αυτών, η διαρκής επιδίωξη για ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης πόρων και εκπομπής ρύπων διοξειδίου του άνθρακα, το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα αερισμού/κλιματισμού του χώρου παραγωγής που εκμεταλλεύεται τις περιβαλλοντολογικές συνθήκες ώστε να περιορίζεται σημαντικά η κατανάλωση, ενώ μέσω της ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας εξασφαλίζονται συνθήκες καθαρού χώρου. Παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, θέτουμε στόχους και πρωτοπορούμε. Έχοντας ως βασική επιδίωξη την εξοικονόμηση πόρων με παράλληλη μείωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος, το 2016 προχωρήσαμε στην κατασκευή γεωθερμικού πάρκου, το οποίο αποτελεί, μαζί με την κάθετη γεωθερμία, μία από τις πιο καινοτόμες εγκαταστάσεις της χώρας. Αντικαταστήσαμε το συμβατικό φωτισμό με φωτισμό τεχνολογίας LED στο σύνολο της βιομηχανικής εγκατάστασης και, με αποκλειστική χρήση λιπαντικού εξοικονόμησης ενέργειας, έχουμε μειώσει σημαντικά την κατανάλωση των μηχανών παραγωγής. Τονίζεται ότι, για το σύνολο της λειτουργίας μας όλα τα απόβλητα διαχειρίζονται με σεβασμό προς το περιβάλλον επιτυγχάνοντας υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης..